торпедира

торпедира
(лат. torpedo отрпнатост, вкочанетост) 1. нападне/напаѓа или погоди/погодува, потопи/потопува, уништи/уништува непријателски брод со торпедо
2. фиг. осуети/осуетува нечии планови, спречи/ спречува одредени акции.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”