тонадилја

тонадилја
(шп. tonadilla) весела народна песна што се пее обично меѓу чиновите на некоја театарска претстава (на шпанската сцена).

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”