теферич

теферич
(тур. teferuc) 1. забава, одмор
2. место од кое се гледа се наоколу
глетка
3. излет во природа со добро друштво и забава
4. место каде што се одржува таква забава.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”