телурски

телурски
(лат. tellus) 1. што е поврзан со Земјата, на кого Земјата му дава сила или му ја помага дејноста
2. што потекнува од Земјата, што и припаѓа на Земјата.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”