Астеци

Астеци
мн. домороден, староиндијански народ во Мексико што имал висока култура и цврста државна организација
бил покорен од шпанските освојувачи во 16. век
едн. Астека.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”