талботип

талботип
(по пронаоѓачот, англискиот физичар Вилијам Хенри Талбот, 1800-1877) фотонегатив на хартија и слика изработена од него (од првите денови на фотографската вештина).

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”