стрептазол

стрептазол
(грч. streptos усукан) мед. многу ефикасен лек против стрептококите и повеќето други микроби
се употребува за лекување на сепса, пневмонија, грип, ангина и сл.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”