Јеџуџ

Јеџуџ
(тур. Yecu) име на измислен народ што би требало, според муслиманското верување, да го преплави целиот свет пред судниот ден.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”