станиол

станиол
(итал. stagnuolo) танки листови од калај што служат како обвивка за прехранбени продукти.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать курсовую

Look at other dictionaries:

  • бленда — (гер. Blende) 1. фог. уред со кој се регулира количеството на светлина што доаѓа низ објективот на фотокамерата, филмската камера или окуларот на оптички инструмент 2. брана, преграда, засолниште ѕид на стрелиште преку кој се гаѓа 3. плоча… …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”