соларен

соларен
(лат. solans сончев) 1. што се однесува на сонцето, сончев
соларна година сончева година
трае околу четврт ден подолго од календарската година
2. што потекнува од сонцето, сончев
соларна енергија: сончева енергија за загревање на простории, вода и д

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”