скандализира

скандализира
(лат. scandalisare) соблазни/ соблзнува, предизвика/предизвикува огорченост поради некој срамен акт, предизвика/предизвикува згрозување, гнасење.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”