сигматизам

сигматизам
(грч. sigma) 1. мед. тешкотија или неможност за изговарање на буквата с
2. фон. модификација на изговорот на некоја согласка (на пр., на ш) што звучи како буквата с.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”