сеизмичен

сеизмичен
и сеизмички (грч. seismos) 1. што се однесува на земјотрес, на потрес
2. што потекнува од земјотрес.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”