сапонини

сапонини
мн. хем. гликозиди кои, измешани со вода, создаваат пена
ги има, на пр., во плодот на дивиот костен.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”