салата

салата
(итал. salato) 1. градинарско растение што не се готви туку се јаде само посолено и зачинето со оцет и масло
2. кул. секое јадење што се подготвува на таков начин.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Look at other dictionaries:

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”