рисивер

рисивер
(анг. receiver) 1. хем., физ. сад за прифаќање на дестилати, реципиент
2. приемник, апарат што прима сигнали од различни бранови должини.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”