римоманија

римоманија
(фр. rime, грч. mania страст) претерана страст за правење на рими, рими по секоја цена при пишувањето на поезија.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”