ретифизам

ретифизам
(фр. retifisme) мед. сексуална изопаченост при која мажот доживува полово задоволување со гледање во женска нога или чевел (по францускиот воспитувач Ретиф де ла Бретон од 18. век кој бил познат по таква перверзија).

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”