промптен

промптен
(лат. promptus) 1. готов, подготвен
2. точен, брз, бодар
3. што не се колеба, што не одлага
4. што се извршува веднаш, што се плаќа веднаш
5. досетлив, духовит, остроумен, прониклив.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”