промоција

промоција
(лат. promotio) 1. свечено доделување на академски степен
2. унапредување, минување од пониска во повисока состојба
именување на повисока положба
3. екон. збир на сите активности на некој производител со кои го запознава и обезбедува пазарот за својот нов производ
4. прво претставување на ново издание (на книга, грамофонска плоча, аудиокасета, компакт-диск и сл.).

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Look at other dictionaries:

  • Traducciones de Harry Potter — Las novelas fantásticas de la serie Harry Potter, escritas por la autora británica J. K. Rowling, se han convertido en unas de las obras más leídas de la literatura infantil en la historia, con lectores de todas las edades en muchos países. Se… …   Wikipedia Español

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”