прелудиум

прелудиум
(лат. praeludium) 1. воведен дел од музичка творба
2. вид самостојна музичка творба
3. фиг. а) вовед, почеток; 6) предзнак

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Look at other dictionaries:

  • прелудира — (лат. praeludere) 1. свири нешто, како подготовка или како вовед свири прелудиум 2. фиг. а) работи нешто побезначајно пред преминувањето на поголеми работи; 6) навестува нешто …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”