прегнантен

прегнантен
(лат. praegnans) 1. важен, значаен, богат со содржина
2. краток и збиен, концизен, со многу смисла, што кажува многу, духовит, остроумен.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”