пиндаризам

пиндаризам
(грч. Pindaros) имитирање на старогрчкиот поет Пиндар што бил прославен со своите оди.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”