пин-ап герла

пин-ап герла
(анг. pin up girl) ѕвезда во филмската индустрија или изразито убава девојка чија слика обожавателите ја закачуваат на ѕидовите во становите или во канцелариите, а издавачите ја користат за ѕиди календари.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”