перуански балзам

перуански балзам
(лат. balsamum peruvianum) смолест, темноцрвен сок со мирис на ванила, се добива од кората на перуанското балзамово дрво Muroxylon pereirae
се употребува во медицината, за мачкање на отворени рани, и во козметиката
индиски балзам.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”