пацификација

пацификација
(лат. pacificatio) 1. воспоставување на мир, смирување
2. смирување (на востание, народно негодување и сл.) со казнени мерки.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”