парадоксалност

парадоксалност
(грч. para, doxa мислење, мнение) особеност во начинот на мислењето и сфаќањето, привидна бесмисленост, противречност или неверојатност.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Look at other dictionaries:

  • парадоксалност — същ. абсурдност, абсурд, глупост, безсмислица, безсмислие, нелепост, нелепица, парадокс, нелогичност …   Български синонимен речник

  • странност — същ. чудноватост, оригиналност, особеност, ексцентричност, екстравагантност, маниачество, парадоксалност, необичайност същ. чудатост, непознатост …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”