палисандер

палисандер
(пал исандрово дрво) бразилско пурпурно дрво, вид многу фино дрво со виолетова боја, со мирис на темјанушка, кое под влијание на воздухот ја менува бојата
се употребува за изработка на фини делови од мебел.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать курсовую

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”