отопедал

отопедал
(фр. autopedale) вид возило, речиси детско, но доволно големо за да може да носи и возрасен човек
многу е лесно и во случај на сообраќајна навалица може да се тргне на тротоар.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”