орфички

орфички
(грч. orphikos) што се однесува на Орфеј
орфички култ религиозно-мистичен обред кај старите Грци.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”