ординира

ординира
(лат. ordinare) мед. 1. а) препишува, одредува лек; 6) прима пациенти за преглед и лекување
2. ракополага, заредува, посветува за свештеник.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”