орбитален

орбитален
(лат. orbita) 1. асгр., физ. што припаѓа на патека, што е во орбита
орбитална станица вселенско летало за долготраен престој на патека околу некое небесно тело
2. анат. што и припаѓа на очна дупка, што се однесува на очна дупка.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”