нумерички копроцесор

нумерички копроцесор
(анг. numeric coprocessor) дополнителен процесор специјално наменет за математички пресметки
секогаш се користи како надградба на основниот процесор со што се зголемуваат неговите општи перформанси.

Macedonian dictionary. 2013.

Поможем сделать НИР

Look at other dictionaries:

  • Вејтеков копроцесор — (анг Weitek coprocessor) нумерички копроцесор за подобрување на математичките перформанси на компјутерите базиран врз процесорите интел 80286 и 80386 работи само со програми модифицирани специјално за него …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”