абонос

абонос
(лат Diospyros ebenum) бог црно тврдо и тешко дрво што расте во тропските предели на Азија и Африка, се употребува за изработка на луксузен мебел, погодно е за резба и за изработување на разни предмети

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Look at other dictionaries:

  • ебонит — (анг. ebony абонос) црн каучук стврднат со вулканизација и со додавање на 25 30% сулфур …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”