нимизматичар

нимизматичар
(грч. nomisma) човек што се занимава со собирање и проучување на стари пари и стари медали.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”