некромантија

некромантија
(грч. nekromantia) повикување на духовите на умрените за да им ја претскажат иднината на живите
спиритизам.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Look at other dictionaries:

  • некромант — (грч. nekromantes) тој што се занимава со некромантија, спиритист …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”