наумахија

наумахија
(грч. naumachia) 1. поморска битка
2. во стар Рим: импровизирана претстава во циркус наполнет со вода во која две "завојувани" страни изведувале вистинска поморска битка

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”