моноидеизам

моноидеизам
(грч. monos, idea мисла, претстава) псих. ненормална душевна состојба кога некого постојано го обзема, опседнува, прогонува, измачува само едно психичко доживување (мисла, претстава)
фикс-идеја.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”