методизам

методизам
(грч. methodos) строгост утврден начин на проучување и изведување на настава
особено: учење и начин на живеење на методистите.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”