метаркилограм

метаркилограм
(грч. metron, chilioi, gramma) физ. единица за мерење на работата во техничкиот систем на мери, т. е. работа што е потребна за да се совлада сила од 1 кг на пат од 1 м
скр. мкг.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”