Хофманови капки

Хофманови капки
(по лекарот Фридрих Хофман, 1660-1742) мед. средство за смирување на нервите составено од еден дел етер и три дела алкохол.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”