ментална хигиена

ментална хигиена
псих. гранка од психологијата и психијатријата што се занимава со проучување и примена на методите за чување на душевното здравје и за спречување на појавите на душевни болести
психохигиена.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”