малвазија

малвазија
(итал. malvasia) 1. вид грозје, некогаш одгледувано само во Малвазија на Мореја, а денес и на други места
2. миризливо слатко вино сд тоа грозје.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”