локален патриотизам

локален патриотизам
љубов кон родниот крај во потесната смисла и кон се што е во него и што доаѓа од него

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать курсовую

Look at other dictionaries:

  • кампанилизам — (итал. campanilismo) претерана љубов кон родниот крај, локален патриотизам …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”