линиска пловидба

линиска пловидба
поморски сообраќај според утврден ред на пловидбата (за разлика од слободната пловидба во која нема и не може да има определен возен ред).

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”