леукоплакија

леукоплакија
(грч. leukos, plasis оформување) мед. појава на белузлави здебелени подрачја на слузокожата на усната празнина (особено чести кај пушачите)
тешко се лекуваат и често преминуваат во рак.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”