лаптоп-компјутер

лаптоп-компјутер
(анг. lap top computer) пренослив (портабл) компјутер со сопствено напојување, доволно мал за да може да се носи в рака
најмалиот има димензии на нотес, најголемиот на актчанта.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”