куративна медицина

куративна медицина
медицина што се занимава со лекување на болестите (за разлика од превентивната медицина чија првостепена задача е спречувањето на болестите).

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”