куплунг

куплунг
(гер. Kupplung) мех. спојка
машински дел што сврзува две вратила што ја пренесуваат погонската сила од едното вратило на другото.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Look at other dictionaries:

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”