круцијален

круцијален
(лат. crucialis) 1. крстосан
круцијални прашања во судските постапки: т. н. крстосано испитување, т. е. поставување на прашања од крајност во крајност
2. решавачки, пресуден.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”